"HIV" sayısı çıktı!

"HIV" sayısı çıktı!

İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü olarak bildiğimiz HIV, bugün hem tıbbi hem de toplumsal bir mesele olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelişen teknoloji ve çalışmalarla birlikte HIV ile ilgili erişebildiğimiz bilgilerin oldukça değişmiş olmasına karşın HIV ile yaşayanlara yönelik her türlü önyargı ve HIVfobinin hala değişmediğini söylememiz mümkün.

Kaos GL Dergisi’nin HIV dosya konulu sayısıyla beraber, dünden bugüne değişen HIV algısına, sosyal hizmet çalışmalarında HIV kapsayıcılığına, toplum sağlığı tartışmaları bağlamında HIV politikalarına ve sanatla HIV’in kesiştiği noktalara değiniyoruz.

Dosyada “HIV/AIDS’e Retrospektif Bir Bakış” yazısıyla Jiyan Andiç, “How to Survive a Plague (Vebada Nasıl Hayatta Kalınır) Filmi Üzerine Bir İnceleme” yazısıyla Kerem Selçuk, “95-95-95-95 Hedeflerine Genel Bakış” yazısıyla Berat Can, “Toplum Sağlığı, Ayrımcılık ve Yas Politikaları Çemberinde Bir HIV Polisiyesi: Suçlu Kim?” Yazısıyla Defne Güzel, “’HIV Statümü Paylaşmak Zorunda Değilim’ Bize Haklar Açısından Ne Anlatıyor?” yazısıyla Semih Özkarakaş, “Türkiye’de Sosyal Hizmet Disiplini Kapsamında HIV’i Düşünmek” yazısıyla Avşin AKBAŞ ve “Pozitif Alanı Kurmak: Sergi, Araştırma, Tavır” yazısıyla Alper Turan yer aldı.

Güncel sayfalarda ise Damla Umut Uzun, Gökçin Çelikiz, Gizem Karagöz, Yasemin Öz, Berk Kır ile Fatih Özgüven, Ali Bulunmaz, Atakan Yorulmaz katkı sundu.

Çalışmasıyla kapakta yer alan İz Öztat ve umumdaki çalışmasıyla katkı sunan Aden’e; yazılara çizimleriyle eşlik eden Kunduz’a ve Kaos GL Dergisinin 189. sayısına katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz.

Keyifli okumalar,

Umut Güven