Ocak-Şubat / 2002 | 1075
Nerde Kalmıştık?
Uzunca bir aradan sonra nihayet dergi ellerinizde. Kaldığımız yerden başlamıyoruz tabii, arada hepimizi etkileyen olumlu olumsuz birçok gelişme oldu. Zaten biraz da bu gelişmeler yüzünden Kaos GL ilk çıkışından beri ilk kez söz verdiği periyodu bu kadar aksatarak, bu kadar gecikme ile çıkıyor. Bu ara verme döneminde derginin yokluğunu hisseden, çıkmamasını kabullenemeyen, arayıp/uğrayıp soran, ilgilenen tüm arkadaşlarımıza buradan teşekkür etmek isteriz. Ama sanırım, her ne kadar maddi (daha doğrusu ekonomik) temelleri olmasa da, derginin bir daha çıkmaması gibi bir olasılık aklımıza hiç gelmedi.
Bu gecikmenin tamamen ekonomik nedenlerle olduğunu hatırlatmak isterim. Bunda herkesi etkilediği kadar bizi de etkileyen ekonomik krizin de etkisi var tabii ama, bunun dışında da bir takım faktörler var: Kaos Kültür Merkezi’nin yine şehir merkezinde başka bir yere taşınmak zorunda kalması ve bunun getirdiği ekonomik yük bunların başlıcalarından. Bu gelişmenin detaylarını ve burada gerçekleştirilen etkinliklerin haberini dergide bulabileceksiniz.
Derginin içeriğinden ve yeniliklerden bahsetmeden önce, geçen aylarda sekizinci yılını dolduran Kaos GL Dergisi’nin devamlılığını sağlamak üzere yanımızda yer alan, maddi manevi desteğini hissettiren Venüs’ün Kızkardeşleri’ne ve başta Lambdaİstanbul olmak üzere, Kaos GL Dergisi Destek Projesi’ni yürüten arkadaşlara, (detaylarını dergimizde bulabileceksiniz) her şey için, özellikle de yola birlikte devam ettiğimizi bize tekrar hissettirdikleri için teşekkürler.
Derginin bundan sonra daha önceki gibi üç ayda bir değil de, iki ayda bir çıkmasına hem ekonomik nedenlerle hem de okur-yazarlarımızdan gelen öneri ve katkılar doğrultusunda karar verdik. Gündemi yakalamak, dahası belirlemek, sözümüzü sıcağı sıcağına iletmek üzere aylık çıkarmaya kalkıştığımız “Parmak” gazetesi ise şimdilik rafa kaldırıldı. Bu işlevi dergi aracılığı ile yerine getirmeye çalışacağız.
Derginin çıkmadığı zamanda gerek iç, gerek dış, gerekse Türkiye eşcinsel hareketinin gündemi oldukça kabarıktı. Bunu dergiye yansıtabilmiş olmayı umuyoruz. Bu sayıda iki dosyaya yer verdik. Birincisi, 11 Eylül olaylarıyla gündemimizi işgal eden savaş ve antimilitarizim ve bunun toplumsal cinsiyetle ilişkisi üzerine. Bununla birlikte iki arkadaşımızın vicdani retleriyle ilgili açıklamalarına da sayfalarımızda yer verdik.
İkinci dosyamız lezbiyen görünürlüğü, belki de görünmezliği üzerine. Tabi bu dosyaların dışında eşcinsel hareket ve gey/lezbiyen yaşamıyla ilgili birçok yazı ve haber de bu sayfalarda.Önümüzdeki sayının dosya konularından birinin “şiddet” olacağını şimdiden duyurmak isteriz. Mart sayımız için katkılarınızı bekleriz.
Sevgiler,
Koray
E-posta bültenimize kayıt olup anlık olarak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz!